E-kárbejelentő használata

Sokan izgatottan várták, sokan szkeptikusak (még) vele kapcsolatban, de egy biztos: megérkezett az E-kárbejelentő alkalmazás, a MABISZ jóvoltából.

Az alkalmazás célja az eddig alkalmazott kék-sárga baleseti bejelentő modernizálása, és azt kell hogy mondjam, szerintem elérték a hozzá fűzött reményeket.

Fontos! A papír alapú kék-sárga baleseti bejelentő nem lesz kivonva a forgalomból, továbbra is teljes értékűen használható.

E-kárbejelentő használata

Forrás: Index.hu

Letöltés

Letöltéshez kattintson a megfelelő ikonra:

Funkciók és előnyök

Most pedig vegyük sorra, milyen funkciókat sikerült belepakolni az alkalmazásba, és ezek milyen előnyökkel járnak:

 1. Mindig kéznél van: a mobiltelefonról elvégezhető kárbejelentés nagy előnye, hogy a mobilunkat legtöbb esetben magunknál tartjuk, míg a kék-sárga bejelentő sokszor nem is része az autó alapfelszereltségének.
 2. Egy vagy két készüléken is elvégezhető: ha csak az egyik fél rendelkezik az applikációval, akkor is elvégezhető a kárbejelentés. Azonban az fontos, hogy mindkét félnek kell e-mail címmel rendelkeznie, ugyanis az e-mail címre érkező levéllel lehet a bejelentést hitelesíteni. Ezzel kapcsolatban a lenti tájékoztató videó bővebb tájékoztatást nyújt.
 3. Nehéz elrontani: a rendszer jól végigvezet a folyamaton, jól látható mi kötelező és mi opcionálisan megadható információ.
 4. Gyorsabb adatrögzítés: a gépjármű és a kötelező biztosítás adatait akár előre ki lehet tölteni – és ha kéznél van -, a biztosítóktól kapott QR-kód beolvasásával még a gépelést is megspórolhatjuk.
 5. Pofonegyszerű a fényképek csatolása: a telefonnal készült képeket rögtön csatolhatjuk is a bejelentéshez, így további hasznos információkkal tudjuk ellátni a biztosítót.
 6. Tanúk: az esetleges tanúk adatait is tudjuk rögzíteni, ami a rendőrség munkáját nagyban segítheti.

Hátrányok

 1. Megszokás: egy új rendszert, sőt jelen esetben egy új technológiát először nem könnyű befogadni, főleg ha már „hozzászoktunk”, ismerjük a korábbi kék-sárga baleseti bejelentőt. Azonban miután túlesünk a tűzkeresztségen – amire remélhetőleg nem kell hogy sor kerüljön – a használata érthető és pofonegyszerű.
 2. A biztosító továbbra is biztosító marad: tehát a folyamat gyorsabb és egyszerűbb lehet az alkalmazás segítségével, azonban a biztosítókkal való hadakozás a megfelelő összegű kártérítésért továbbra is problémás lehet. Mi éppen ebben tudunk segíteni.

Használat közben

Az alkalmazást mi is kipróbáltuk fiktív adatokkal, és néhány perc használat után teljesen átlátható volt a működése. Az „egyeszközös” kérbejelentést rögzítettük is, itt megtekinthető a teljes folyamat:

Köszönöm, hogy elolvasta!

2013. óta segítem a Balesetem.hu ügyfeleit a kárrendezésben. Az évek alatt megszerzett tapasztalatot igyekszem minél érthetőbben átadni, annak érdekében, hogy egyre több károsult tudja sikeresen képviselni magát a biztosítóval szemben.

Németh Dávid

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 6

  Ezek is érdekelhetik

  Táppénz, betegszabadság

  Táppénz, betegszabadság

  Hétköznapi értelemben gyakran szinonimaként használjuk a táppénz és a betegszabadság kifejezéseket, azonban jogilag...

  Eurotax kód

  Eurotax kód

  Mindössze nyolc karakter, mégis mindent elárulhat az autójáról. Ön tudja mi az? Ez a rövid számsor nem más, mint az...

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.