Autóbaleset kártérítés

Kártérítés indítása autóbalesetet követően

Balesetet szenvedni roppantul megterhelő, mert egészen kis karambol esetén is jelentős fizikai és lelki sérüléssel jár. Fontos felkészülni és tisztában lenni a lehetőségekkel, ha valaki ilyen szerencsétlenséget szenved.

Ha belesetet szenved, életbevágó a gyors orvosi segítség. Sőt nemcsak az egészségügyi ellátás fontos, hanem később a baleset után a nem vagyoni jellegű kártérítés is nagy segítség a balesetet szenvedő vétlen személyeknek.

Miután megtörtént a szükséges ellátás, fontos hogy megtudja a következő információkat: a baleset résztvevői, a baleset pontos helyszínét, minden sérült neve és telefonszáma, fényképek a balesetről. Fontos a lehető legtöbb információt megszerezni a balesetről, mert létfontosságú lehet a kártérítés sikerességének szempontjából.

Legyen akár sofőr, utas vagy gyalogos, amennyiben valaki más hibájából szenvedett közlekedési balesetet, úgy a sérülései miatt jogosult anyagi kompenzációra. A kártérítés megszerzése segít a felépüléshez szükséges orvosi kezelések fedezésében, illetve a baleset miatt kiesett jövedelem pótlásában. Ezért ajánlott szakképzett segítséget kérni, vajon Ön esélyes lehet-e kártérítés megszerzésére.

Gyakori sérülések autós balesetek alkalmával

Az autóbaleset jellegétől függően, az elszenvedett sérülés típusai változóak lehetnek. Néhány karcolástól vagy zúzódástól kezdve az egészen súlyos, akár élethosszig tartó rokkantságig bármi megtörténhet. Ha megsérült egy autóbalesetben, ami nem az Ön hibájából következett be, akkor a következő sérülései lehetnek:

 • Agyrázkódás
 • Koponya sérülés
 • Gerinc sérülés
 • Csonttörés
 • Égési sérülés
 • Bénulás
 • Halál

A fenti lista csupán egy rövid felsorolás arról, milyen sérüléseket szenvedhet közúti balesetben. A Baleseti Kártérítőnél bármilyen típusú sérülés esetén ajánljuk a kártérítési igény benyújtását. Szakértő ügyvédeink hosszú évek tapasztalatával képviselik a fentiekhez hasonló balesetek kártérítésében.

Kártérítés, biztosítás vagy felelős nélkül

Vannak olyan ritka esetek, amikor valaki ismeretlen vagy biztosítás nélküli személy miatt sérül meg. Ilyenkor nincs biztosító társaság, akitől jogosultak lennénk kártérítésre. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk kártérítést igényelni. A MABISZ, azaz a Magyar Biztosítók Szövetsége többek között azért jött létre, hogy a biztosítás nélküli vagy ismeretlen elkövetők által okozott balesetek vétlen sérültjeinek segítsen kártérítéshez jutni.

Hogyan zajlik az autóbaleset kártérítés?

Miután közúti balesetet szenvedett, érdemes a lehető leggyorsabban felkeresni a Baleseti Kártérítőt, ahol szakavatott segítséget kap méltányos összegű kártérítés megszerzésében. Mi ellátjunk Önt infomációkkal, ami szükséges a kártérítési igény benyújtásához, majd elindítjuk az ügyet, hogy megkaphassa az Önnek járó anyagi kompenzációt.

A legtöbb autóbaleset a sofőr hibájából vagy rossz megítéléséből történik. Akkor jogosult valaki kárérítés igénylésére, ha más hibájából történt közúti balesetben sérült meg. Ez azt jelenti, hogy ha Ön a baleset okozója, akkor nem tud kártérítést igényelni, még akkor sem, ha Ön is megsérült. Azonban bármelyik utas, aki a balesetet okozó sofőr autójában utazott és megsérült, jogosult lesz kártérítést igényelni a sofőr biztosítójától.

Baleseti típusok

Az autóbaleset után járó kártérítés összegének nagyságát kétféle kártípus határozza meg – az anyagi kár és a testi, illetve lelki sérülés. Ezt a két típust más-más módszerekkel számolják.

Testi és lelki sérülés: Ezalatt értjük azt a fájdalmat és szenvedést, amelyet a baleset miatt szenvedett el a sérült. Testi és lelkis sérülés alatt értjük még azt is, amikor a megszokott életvitelünket megváltozik. Ebbe tartozik minden olyan tevékenység, amelyet a baleset után már képtelenek vagyunk a megszokott módon végezni. Például kertészkedés, séta a parkban, vagy egy foci a gyermekekkel.

Anyagi kár: Az összes pénzügyi kiadás, ami a baleset következtében keletkezett anyagi kárként tartjuk nyilván. Ide soroljuk a kimaradt munkabért, illetve a jövőben kimaradt munkabért, amennyiben a baleset következtében elesett következtében ez is fennáll. A kórházhoz való utazási költséget, illetve minden ápollással kapcsolatos költséget ide sorolunk. Az anyagi kár kategóriába tartozik minden szükséges eszköz, mint például egy kerekesszék, vagy akár bármilyen szükséges lakásátalakítás, tehát minden, amire a hosszútávú otthoni boldoguláshoz szüksége van.

Kérjen ingyenes jogi tanácsot

A tanácsunkat kérni nem kerül egyetlen fillérbe sem. Sőt mivel sikerdíjért dolgozunk, ezért csakis a kártérítési összeg megszerzése után számítunk fel jutalékot. A sikerdíj tehát azt jelenti, hogy nincs kockáztatni valója, csakis nyerhet a közös együttműködésünkkel. Azért döntöttünk a sikerdíjas árazás mellett, mert hisszük, hogy a balesetben megsérült vétlen személyeknek akkor is jár kártérítés, ha nem tudják előre kifizetni a felmerülő jogi költségeket.

Felmerült Önben esetleg bármilyen kérdés az autóbalesetével kapcsolatban? Mi segítünk! Lépjen kapcsolatba velünk még ma. Már várjuk a hívását a 06 70 60 61 355-ös telefonszámon.

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 18

  Ezek is érdekelhetik

  Motorbaleset kártérítés

  Motorbaleset kártérítés

  A motor veszélyesebb, mint az autó A közlekedési eszközeink éppen annyira veszélyesek, amilyen veszélyes módon...

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Kártérítés buszbaleset résztvevőjeként Mivel a helyi és a távolsági buszokon egyaránt nagy tömegek utaznak nap mint...

  Kerékpárbaleset kártérítés

  Kerékpárbaleset kártérítés

  A kerékpározás veszélyei a hazai utakon Sok szempontból kerékpárral közlekedni rendkívül pozitív dolog. Gazdaságos,...

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.