Motorbaleset kártérítés

A motor veszélyesebb, mint az autó

A közlekedési eszközeink éppen annyira veszélyesek, amilyen veszélyes módon használjuk őket. Ugyanakkor egy motoros baleset esetén egy óvatosabb vezető is általában durvábban sérül meg, mint egy autósofőt. Számukra nincs légzsák, nincs biztonsági öv, sőt még a vezetőt körülvevő fém váz sem nyújt biztonságot egy motoros számára.

Motorbaleset kártérítés

A motorozás fokozott veszélyét a tények is alátámasztják. 2015-ben 10222 baleset okoztak személygépkocsik, motorosok pedig 1331-szer (forrás). Ez a statisztika méginkább szembesít a szomorú tényekkel, ha tudjuk, hogy a motorosok kevesebb mint 5%-ban vesznek részt a közúti forgalomban. 2016-os friss statisztikák itt.

A motorozás szabályai

Készítettünk egy listát, melyben összegyűjtöttük azokat a dolgokat amik nagyban befolyásolhatják a kártérítés sikerességét, illetve összegét. Sőt ha bizonyíthatóan betartott minden szabályt, akkor a kártérítési összeg is magasabb lehet. Nézzük a legfontosabbakat:

 • Mindig viseljen bukósisakot, amely megfelel az előírásoknak
 • Ajánlott viselni szem védőt és kemény bakancsot, kesztyűt és védőruhát
 • Soha ne szállítson egynél több utast, és egyetlen utast sem, ha nincs a motornak erre engedélye
 • Tegye magát jól láthatóvá oldalról és hátulról is
 • Éjszakai vezetéskor viseljen jól tükröződő öltözéket
 • Tanusítson maximális figyelmet irányváltáskor, minden oldalról​

Igényeljen kártérítést motoros balesete után

​Nálunk a Balesetem.hu-nál kockázatmentesen visszük sikerre kártérítését, ha önhibáján kívül sérült meg motoros balesetben. Ez azt jelenti, hogy az Ön ügye tapasztalt és szakértő ügyvédek irányítása alatt fog zajlani, anélkül hogy Önnek aggódnia kellene a felmerülő jogi költségek miatt. Sőt amennyiben sikertelenül végződne a kártérítés, minden jogi költség minket fog terhelni. Ha megnyerjük a kártérítést, összegétől függően százalékos sikerdíj illet meg minket.

Mekkora összegű kártérítésre számíthat?

A kártérítési összeg minden kártérítésnél egyedi és különböző. A kompenzáció összegének meghatározásakor a következő változókat vizsgáljuk: a sérülés mértékét, a felépülés idejét és a felmerülő kiadásokat amik a baleset miatt következtek be. Önnek minden esetben lehetősége van arra, hogy nyilatkozzon arról milyen változásokon ment át az élete a baleset miatt. Az összeg meghatározásához azt is meg kell vizsgálni, hogy az Önéhez hasonló ügyekben milyen döntés született, és ezek alapján vonhatunk le következtetéseket. Ha Ön megsérült motorozás közben és kérdése lenne a kártérítéssel kapcsolatban, bátran hívjon minket a +36706061355-ös telefonszámon vagy kérjen ingyenes visszahívást. Szakértő ügyvédeink segítenek elindítani és sikeresen befejezni a kártérítést.

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 15

  Ezek is érdekelhetik

  Autóbaleset kártérítés

  Autóbaleset kártérítés

  Kártérítés indítása autóbalesetet követően Balesetet szenvedni roppantul megterhelő, mert egészen kis karambol esetén...

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Kártérítés buszbaleset résztvevőjeként Mivel a helyi és a távolsági buszokon egyaránt nagy tömegek utaznak nap mint...

  Kerékpárbaleset kártérítés

  Kerékpárbaleset kártérítés

  A kerékpározás veszélyei a hazai utakon Sok szempontból kerékpárral közlekedni rendkívül pozitív dolog. Gazdaságos,...

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.