Gyalogosbaleset kártérítés

Milyen veszélyeknek van kitéve gyalogosként?

Általánosságban elmondható, hogy autót vezetni kockázattal jár. Mikor autóba ülünk, biztonságunk nagyrészt a saját kezünkben van, a gépkocsink pedig többféle biztonsági elemmel van felszerelve. Ellenben ha gyalogosan közlekedünk, legtöbbször a többi járműnek vagyunk alárendelve, bármilyen baleset ér bennünket, védtelenek vagyunk. Ha a szerencsétlenség valamiért a saját figyelmetlenségedből következik be, akkor sajnos nincs kit hibáztatni. A közúti baleseteket viszont, sok esetben az autóvezetők mulasztása okozza.

Gyalogosbaleset kártérítés

Ha gyalogosan szenved balesetet, a sérülések sajnos rendkívül súlyosak lehetnek. Ha valakit elütnek, az visszafordíthatatlan károkat szenvedhet, még akkor is, ha az autós viszonylag lassan hajtott. Ha a járművezető gondatlan magatartása miatt történt a baleset, ne habozzon a kártérítés igénylésével!

Baleset a rossz útviszonyok miatt

Ha a balesete a rossz útviszonyok miatt következett be, akkor azért a helyi hatóságok vállalnak felelősséget. A közút fenntartójának feladata, hogy az utak biztonságosan használhatók legyenek, illetve az esetleges javítási munkálatok időben megtörténjenek. Ahhoz, hogy a kártérítés sikeres legyen, bizonyítani kell, hogy az út fenntartója tudott az esetleges problémáról, illetve volt elegendő ideje a javításokra. Azonban ezek az adatok összetettebb információ rálátást igényelnek, például arra, hogy milyen sűrűn vizsgálják az utak állapotát, készült-e jelentés az esetleges hibáról. Az ilyen és ehhez hasonló tényezők – például hogy nincs konkrét definíció arra, mi számít kátyúnak – nagyban bonyolítják az ügyintézést. Itt mindenképp szükség van szakértő segítségére.

Kártérítés igénylése fiatalkorú részére

A gyalogosok közül egyértelműen a gyerekek vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. Az általános alapelvek szerint ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint a felnőttkorú személyeket. A 18 év alattiak részére a szülők vagy a gyám igényelhet kártérítést, számukra azonban a hátáridő sokkal szabadabb. Felnőtt személyi sérülés esetén, az igény a baleset megtörténte után 5 évig nyújtható be. Gyermekek részére a kártérítés bármikor elindítható, amíg a kiskorú be nem tölti a 18. életévét. Ha a 18. életévét betöltötte, saját maga fordulhat kompenzációért, 5 éven belül.

Mi kell a sikeres kártérítéshez gyalogosok részére?

Két fő dolog szükséges ahhoz, hogy az ügy sikeresen zárulhasson. Az első, hogy hivatalosan is bizonyítani tudja a testi sérülést, illetve annak mértékét. Sok esetben ez teljesen nyilvánvaló, de az orvosi szakvélemény elengedhetetlen. A második, hogy bebizonyítsa az autó, illetve a balesetet okozó gépjármű vezetőjének mulasztását. Erre leghitelesebben a rendőrségi jelentések alkalmasak.

Ha úgy érzi jogtalanul sérült meg, lépjen kapcsolatba velünk a 06706061355-ös telefonszámon. Munkatársaink kockázat nélkül indítják el a kártérítést, amennyiben arra jogosult.

Miért érdemes szakértőkhöz fordulnia?

Magánszemélyként kártérítést igényelni nemcsak szinte lehetetlen, de ha Ön egyszerre próbál felépülni és együtt élni a megszerzett sérülésekkel, akkor rendkívül megterhelő. Ezért érdemes szakértőkre bízni, akik pontosan tudják hogyan kezdjenek hozzá az ügy lebonyolításához. Ha Ön is más hibájából szenvedett közúti balesetet, akkor hívja a 06706061355-ös telefonszámot és mi elmondjuk vajon megéri-e kártérítést követelnie. Kérdezni nem jár semmilyen kötelezettséggel és teljesen ingyenes, sőt ha minket bíz meg a kártérítéssel, akkor az ügy befejezéséig ingyenes a szolgáltatásunk, ami azt jelenti, hogy előre semmilyen összeg nem terheli Önt.

Mit tegyen a baleset után?

Van néhány elengedhetetlen lépés, amit mindenképp ajánlatos már a balesetet követően megtennie, mert így meggyorsíthatja az ügy lefolyását. Az első, hogy mindenképp hívjon fel egy segélyhívó telefonszámot. A mentősök azonnal megadják a kellő ellátást, míg a rendőrség rögzíteni tudja a baleset részleteit. Az általuk készített hivatalos dokumentumok alapján tudjuk majd később elindítani a kártérítést. Fontos lehet a tanuk, illetve az egyéb áldozatok nyilatkozata is. A történteket követő hetek és hónapok során ne felejtsen el minden bizonylatot, számlát, nyugtát megtartani a kiadásairól, amik a baleset miatt keletkeztek. Ezek nagy részét fogják képezni a kártérítésnek, csakúgy mint az esetleges kiesett jövedelem.​

Ha mindent megtett azért, hogy biztonságosan tudjon átkelni az úttesten, de ennek ellenére megsérült, a költségek nem Önt terhelik. Ahhoz, hogy az élet a régi kerékvágásba kerüljön, talán hosszú időnek kell eltelnie, de ha megkapja az Önt megillető kompenzációt, az lehet az első lépés egy boldog jövő felé.

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 16

  Ezek is érdekelhetik

  Autóbaleset kártérítés

  Autóbaleset kártérítés

  Kártérítés indítása autóbalesetet követően Balesetet szenvedni roppantul megterhelő, mert egészen kis karambol esetén...

  Motorbaleset kártérítés

  Motorbaleset kártérítés

  A motor veszélyesebb, mint az autó A közlekedési eszközeink éppen annyira veszélyesek, amilyen veszélyes módon...

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Kártérítés buszbaleset résztvevőjeként Mivel a helyi és a távolsági buszokon egyaránt nagy tömegek utaznak nap mint...

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.