Kerékpárbaleset kártérítés

A kerékpározás veszélyei a hazai utakon

Sok szempontból kerékpárral közlekedni rendkívül pozitív dolog. Gazdaságos, környezettudatos, sőt a lelkiismeretünknek is hasznos, mert fitten tart miközben utazunk. Rengetegen választjuk ezt a közlekedési módot attól függetlenül, hogy kikapcsolódásként vagy szükségből tesszük mindezt. Fontos, hogy a lehető leghamarabb megismertessük a kerékpározás örömét a gyermekeinkkel is. Azonban minden pozitív tényezőt felsorakoztatva nem szabad elfelejtenünk, hogy sok esetben ugyanazon az úton közlekedve az autókkal és motorkerékpárokkal, a biciklizés közel sem veszélytelen közlekedési forma.

Kerékpárbaleset kártérítés

​Az autósok sokszor vakmerő magatartásával a kockázat az utakon csak növekszik, és a kerékpárosok egy esetleges baleset során sokkal sebezhetőbbek. Ebből következik, hogy a kerékpárosokat ért balesetek, nagyrészt a többi közlekedő magatartásától függnek. A koccanásos balesetekben főleg a jármű vakfoltja, illetve a kerékpárhoz való túl közel haladás játszik nagy szerepet. Az ütközések jelentős része útkereszteződéseknél következik be. Sok esetben az ütközés akkor történik, amikor egy jármű jobbra kanyarodik, mialatt a biciklis egyenesen haladna tovább. A biciklisek nagyobb veszélynek vannak kitéve a vidéki utakon, ahol az autósok még gyorsabban haladnak, így az ütközés mértéke is sokkal komolyabb. A statisztikák ezeket a tényeket is alátámasztják. A 2015-ös évben 1819 személyisérüléssel járó baleset történt kerékpáros hibájából, míg 10222 baleset személygépkocsi hibájából (forrás).

Sérülések biciklis balesetekben

A kerékpározás – köszönhetően a többi közlekedő magatartásának – veszélyes lehet, és a sérülés eredetéből adódóan közel sem mindegy, hol ér baleset bennünket. A kerékpárosok nagy része szenved sérülést a karján vagy az alsó végtagokon. A mellkasi és egyéb zúzódások ritkábbak, de sokszor súlyosabb következményekkel járnak, mint a végtagoknál. Emellett az orvosi adatokat összehasonlítva, a kerékpárt használó felnőttek 40%-a, a gyermekek pedig 45%-a szenved fejsérülést.​ 2016-os statisztikák itt.

Egy komolyabb sérülés sajnos az egész életét megváltoztatja, ezért a kártérítést mindenképp körültekintően kell igényelnie. Nemcsak az elszenvedett személyi sérülésre kaphatunk nagyobb összegű kompenzációt, hanem az egyéb járulékos kiadásainkat is fedezhetjük általa. Például az orvosi ellátások, kiesett kereset, utazási költségek, satöbbi.

Kártérítés igénylése kerékpárosként

Ha Ön olyan kerékpáros, aki megsérült közúti balesetben, akkor jogosult baleseti kártérítés igénylésére. Ha a baleset egy másik fél hibájából következett be, akkor a kártérítési kérelem igénylésével, nem marad egyedül az Önre háruló terhek alatt. Még a legkisebb sérülés is okozhat hosszútávú fájdalmat, stresszt vagy éppen váratlan kiadásokat, így minden joga megvan arra, hogy ne egyedül kelljen ezek költségét fedeznie.

Miért indítsa el a kártérítést?

A közúti baleseti kártérítés benyújtása nem arról szól, hogy pénzt nyerjen a saját balesetéből, főleg nem arról, hogy a másik félt büntesse vele. A kártérítés egyfajta eszköz arra, hogy amit a balesetben elszenvedtél – illetve annak következményeit – ne kelljen a jövőben is magával cipelnie. A sikeres kártérítés igénylésének titka: hivatalos dokumentumokkal bizonyítsa, hogy kerékpárosként a baleset NEM a Ön hibájából történt, illetve hogy ezáltal személyi sérülést szenvedett.

Ha Ön is ilyen helyzetben van, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06706061355-ös telefonszámon, vagy használja bátran az online felületünket. Munkatársaink minden fontos információt rögzíteni fognak, eldöntik, hogy jogosult-e a kártérítésre, illetve útmutatást adnak a további teendőkkel kapcsolatban. Nincs vesztenivalója, és nincs semmilyen kockázat!

Mekkora összegű kártérítésre jogosult?

Ha elindítja a kártérítés igénylését, mi minden tényezőt alaposan figyelemmel kísérünk. Az első és legfontosabb természetesen az elszenvedett fájdalom és anyagi veszteség felmérése. Az anyagi jellegű kompenzáció mértéke a sérülés és az okozott kár mértékétől függ. Emellett jogosult a közvetlen költségek fedezésére is kártérítést igényelni. Gyógyszerek, orvosi számlák, javítási költségek, utazás költségei, valamint minden olyan egyéb kiadás után kompenzáció jár, ami a baleset nélkül nem keletkezett volna. Abból a célból, hogy a maximális kártérítést kapja kézhez, javasoljuk, hogy tartson meg minden bizonylatot a kiadásairól.

Hívjon minket bátran a részletekkel kapcsolatban, és elkezdünk dolgozni az ügy érdekében.

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 15

  Ezek is érdekelhetik

  Autóbaleset kártérítés

  Autóbaleset kártérítés

  Kártérítés indítása autóbalesetet követően Balesetet szenvedni roppantul megterhelő, mert egészen kis karambol esetén...

  Motorbaleset kártérítés

  Motorbaleset kártérítés

  A motor veszélyesebb, mint az autó A közlekedési eszközeink éppen annyira veszélyesek, amilyen veszélyes módon...

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Autóbuszbaleset kártérítés

  Kártérítés buszbaleset résztvevőjeként Mivel a helyi és a távolsági buszokon egyaránt nagy tömegek utaznak nap mint...

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.