Autóbuszbaleset kártérítés

Kártérítés buszbaleset résztvevőjeként

Mivel a helyi és a távolsági buszokon egyaránt nagy tömegek utaznak nap mint nap, ezért a nagy számok törvénye miatt sajnos elkerülhetetlenek a balesetek ezeken a közlekedési eszközökön. Az álló és ülő utasok egyaránt nagyszámban sérülhetnek meg egy szerencsétlenségben, de akár egy hirtelen megállásnál vagy egy korán becsukott ajtónál is megsérülhetünk.

Az utasok megsérülése még valószínűbb, ha a jármű tele van emberekkel, és nincs minden utas megfelelően biztosítva biztonsági övvel. A gyakori baleseti típusok többek között: vágások, zúzódások, agyrázkódás, csonttörés és fejsérülés.

Autóbuszbaleset kártérítés

Amennyiben utasként szenvedett sérülést tömegközlekedési eszközön, joga van nem vagyoni jellegű kártérítést igényelni. A nem vagyoni jellegű kártérítés segít kompenzálni a fájdalmat és szenvedést, illetve az összes felmerülő kiadást ami a baleset következtében keletkezett, sőt a kieső jövedelmet is.

Minden esetben érdemes felvennie a kapcsolatot egy szakértő csapattal, mint a Balesetem.hu-val. Ügyvédeink segítenek megállapítani a sikeres kártérítés valószínűségét, illetve tanácsokkal látjuk el a következő lépésekről.

Ki fizeti a kártérítést?

A kérdésre adott válasz függ a baleset körülményeitől. Pontosan kinek a nemtörődömsége vezetett a balesethez? Ha a baleset az autóbusz vezetőjének hibájából történt, akkor a kártérítést annak az autóbusz társaság biztosítója köteles megfizetni, amelyikkel együtt utazott. Ugyanakkor ha másik közúti szereplő volt felelős a baleset kialakulása miatt, akkor az ő gépjárművének felelősségbiztosítója köteles megfizetni a kártérítést. Végül abban az esetben, ha a baleset valamilyen közúti hiba miatt következett be, akkor az út fenntartójától vagyunk jogosultak kártérítés igénylésére.

Autóbusz közúti balesetben

Amikor egy autóbusz karambolozik, akkor nemcsak az utasok kerülhetnek veszélyébe. Más közlekedési partnerek, mint például autósofőrök, kerékpárosok, motorosok és gyalogosok egyaránt megsérülhetnek. Ha megsebesült egy olyan balesetben, amit egy busz okozott, akkor jogosult nem vagyoni jellegű kártérítésre. Mint minden közúti szereplőnek, a buszsofőröknek is kötelező biztosítással rendelkezniük, ami megtéríti helyettük a kártérítéssel kapcsolatos követeléseket. Minden személyi sérüléssel kapcsolatos kártérítés a balesetet okozó sofőr, illetve az autóbusz társaság biztosítója által kerül megfizetésre.

Sérülések száma autóbuszbalesetben

Habár a buszos utazások nagy többsége teljesen biztonságban és sérülés nélkül ér véget, az évről évre növekvő buszos utazások száma miatt sajnos a balesetek is elkerülhetetlenek. Megnyugtató tény, hogy a Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint a 2015-ös évben a személyisérüléses közúti balesetekben összesen 16241 baleset történt, melyből csupán 177 balesetért volt autóbusz felelős (forrás).

Rossz útviszonyok miatti buszbalesetek

Ha a baleset amiben megsérült, a rossz útviszonyok miatt következett be, akkor a felelősség azé a hatóságé, aki az út fenntartásáért felelős, nem pedig az autóbusz társaság. Az út fenntartójának törényi kötelessége az út biztonságának fenntartása. Tehát például kötelesssége az útakadályok eltávolítása, a kátyúk javítása, illetve a hótól vagy jégtől való védelem. Ahhoz hogy fel lehessen lépni az út fenntartójával szemben, bizonyítani kell, hogy az út fenntartója tudott a problémáról, illetve hogy megvolt a kellő ideje annak helyreállítására.

Kérjen ingyenes jogi tanácsot

Nálunk a Balesetem.hu-nál nemcsak ingyenes telefonos konzultációval, hanem kezdő költségektől mentesen dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a kártérítés befejezéséig díjmentes a szolgáltatásunk. Abban az esetben ha valamilyen okból kifolyólag nem jut kártérítéshez, akkor a felmerülő jogi kiadásokat is mi fizetjük.

​Bátran kijelenthetjük, hogy a mi szakértő ügyvédeink a szakma élmezőnyébe tartoznak. Ha Ön úgy dönt, hogy minket bíz meg a kártérítéssel, mi kiharcoljuk az Önnek járó legmagasabb összegű kompenzációt.

Lépjen velünk kapcsolatba

Megértjük, ha valakinek a kértérítés igénylése először meglepően hangzik. Lépjen velünk kapcsolatba és mi örömmel megválaszoljuk minden kérdését. Hívjon minket a 06 70 60 61 355-ös telefonszámon, vagy kérjen ingyenes visszahívást.

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 15

  Ezek is érdekelhetik

  Autóbaleset kártérítés

  Autóbaleset kártérítés

  Kártérítés indítása autóbalesetet követően Balesetet szenvedni roppantul megterhelő, mert egészen kis karambol esetén...

  Motorbaleset kártérítés

  Motorbaleset kártérítés

  A motor veszélyesebb, mint az autó A közlekedési eszközeink éppen annyira veszélyesek, amilyen veszélyes módon...

  Kerékpárbaleset kártérítés

  Kerékpárbaleset kártérítés

  A kerékpározás veszélyei a hazai utakon Sok szempontból kerékpárral közlekedni rendkívül pozitív dolog. Gazdaságos,...

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.