Csonttöréses sérülések kártérítése

Ha visszaidézzük az életünk során elszenvedett baleseteket, minden alkalommal, hogy megbotlunk vagy átesünk valamin, igyekszünk a lehető leggyorsabb felállni és továbbmenni.

Az esetek túlnyomó többségében jobban aggódtunk azon, hogy valaki rajta kap ügyetlenségünkben, mint azon, hogy esetleg önhibánkon kívül súlyos sérülést szenvedünk.

Az esetek többségében nem gondolunk arra, hogy kártérítéshez folyamodjunk, még akkor sem, ha a baleset azért történt, mert valaki nem takarított fel egy tócsát a csempézett padlón.

Egészen addig nem gondolunk a kártérítésre, amíg maradandó vagy súlyos sérülést nem szenvedünk. Sajnos számos hétköznapi helyzetben az emberek nem annyira szerencsések, hogy megússzák pár lila folttal, és az esés egy zúzódást vagy törött csontot eredményez.

Nem számít, milyen körülmények között – csúszás, autóbaleset vagy sportsérülés – egy törött csont nem csak fájdalommal jár: először mihamarabb orvosi segítséget kell kérni, majd végül egy nehéz gipszet vagy merevítőt kell viselni heteken keresztül.

A legszerencsésebb esetekben a törött csontok gyógyulása hat-nyolc hétig is eltarthat, de ez nem minden esetben ilyen gyors.

A csonttörés megkövetelheti akár műtétet is, hogy visszaállítsuk eredeti állapotot, orvosi kapcsokat hogy hosszabb ideig támaszt adjon, valamint rehabilitációt, hogy később a végtag visszanyerje korábbi erejét és funkcióját.

Hanyagságból bekövetkezett csonttörés

Ha a fentiekben említettek azért történnek, mert valaki más gondatlanul járt el, akkor minden jogunk megvan arra, hogy kártérítést követeljünk.

Ha például egy vasútállomás padlózatot tisztít, és nem figyelmeztet, hogy nedves lehet a járófelület, akkor nem teljesítették balesetmegelőzési kötelességüket, és az ő hibájuk, hogy most kezelésekre kell járnunk.

Természetesen a törött csontok általában tökéletesen meggyógyulnak, és visszakaphatjuk korábbi életszínvonalunkat, de időközben a gipszben lévő karunk nagymértékben káros hatással lehet a keresőképességünkre.

Ezért nem tűnik igazságosnak, hogy magunk viseljük a pénzügyi veszteséget, különösen akkor, ha nem saját gondatlanságból következett be a baleset. Ebben a nehéz helyzetben, néhány hét munka kihagyással akár súlyos anyagi problémába is eshetünk.

A törött csontok nemcsak egészségünkre, hanem pénzügyi helyzetünkre is negatívan hatnak, ezért fontos személyes jogaink ismerete és érvényesítése, baleseti kártérítés benyújtásával.

Kártérítés igénylése csonttörés után

A kártérítési díj (más néven sérelemdíj) nem arra irányul, hogy a baleset következtében megsérültünk, és hogy a kérdéses balesetet egy másik gondatlan személy okozta.

A kapott pénz arra szolgál, hogy kárpótolja az okozott fájdalmat és kényelmetlenséget, amelyet átéltünk, valamint gondoskodjon róla, hogy ne szenvedjünk semmilyen pénzügyi problémát.

Előfordulhat, hogy egy eltört csont először meglehetősen kis probléma, de a járulékos veszteség óriási lehet, különösen akkor, ha hatással van az életképességre.

A kártérítés követelése gondoskodik arról, hogy ne kelljen anyagi károkat elszenvednünk valaki más hibájából.

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 19

  Ezek is érdekelhetik

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.