Maradandó hegesedéssel járó sérülések kártérítése

A test hegesedése számos sérülés, betegség vagy operáció esetén normális és elkerülhetetlen élettani folyamat. Ez a test természetes gyógyító módja és védelme, amely ilyenkor fokozott kollagénszálak előállításába kezd, hogy kijavítsa a bőr sérülését. Ennek eredménye a hegszövet.

A legtöbb heg az idő múlásával és a bőr folyamatos megújulásával eltűnik, míg mások állandóak – különösen ott, ahol az elsődleges sérülés a bőr mély rétegeibe hatolt. Tehát a bőr mély szakadása valószínűleg állandó heghez vezet.

Ennek leggyakoribb okai az égések, valamint a maró vegyi anyagokkal való érintkezés által okozott kontakt dermatitisz gyulladás, ami szintén súlyos hegeket eredményezhet.

Sajnos nincs mód arra, hogy megakadályozzuk a hegesedés folyamatát. A kockázat sok esetben csökkenthető a nedvesség fenntartásával, vagy égések esetén hideg vizes kezeléssel, de a hegesedést sajnos ezek az óvintézkedések sem fogják meggátolni.

Maradandó hegesedés

Az állandó hegesedés következményei

Míg sok embert egyáltalán nem visel meg a hegek jelenléte, mások súlyos fizikai és érzelmi problémáktól szenvednek miattuk. A hegek lehetnek visszataszítóak, illetve látható és kellemetlen helyen előfordulók.

A látható hegek sok személy számára állandó emlékeztetőül szolgálnak az elszenvedett fájdalmakra és traumára, ezért a sérülésekkel történő együttélés megszokása rendkívül hosszú időbe telhet.

Sok hegesedő áldozat elveszti önbecsülését, ami súlyosan akadályozza társadalmi életében. Nehezebbé válhat a munkakeresés, és a párkapcsolat kialakítása.

A maradandó hegesedéssel járó kártérítési igény benyújtása

Ha a hegesedése olyan károkozásból származott, amelyet a saját hibáján kívül szenvedett el, kártérítést követelhet. A hegesedéssel járó balesetek rendkívül széles skálán mozognak. Sebhelyet szerezhetünk állati harapás által, égéssel, közúti közlekedési balesetben vagy egy gondatlanul elvégzett orvosi eljárást követően.

Attól függetlenül, hogy milyenek a fennálló körülmények, minden olyan esetben benyújtható kártérítése igény, ha egy másik fél vagy szervezet által okozott sérülés hegesedéssel gyógyul.

A legtöbb esetben a hegesedés másodlagos károsodás, amely az elsődleges sérüléssel, például vágással vagy égéssel jár. Szerencsére a bíróságok tudatában vannak és elismerik, hogy a maradandó hegesedés milyen súlyos hatással lehet valaki életére.

A kártérítési kérelem benyújtásához orvosi nyilvántartást és legalább egy szakértői orvosi jelentést (valószínűleg egy kozmetikai sebésztől) kell beszereznie, beleértve a sérülések / hegesedés súlyosságát, a hegesedés mértékét és azt, hogy milyen életszínvonal beli romlást eredményez.

Nagyvalószínűséggel, szakértői pszichológiai jelentésre is szükség lesz, amely értékeli a hegesedés hatását a mentális és érzelmi egészségre. Ez a szakértői bizonyíték létfontosságú ahhoz, hogy biztosítsa az Ön által megítélt kompenzációt.

Mindazonáltal követelését 3 éven belül el kell indítania (hacsak az áldozat nem gyermek), különben elveszítheti a kártérítési igényt.

Sérülések bűncselekmény esetén

Ha szándékos bűncselekmény áldozata, például savas támadás vagy késelés, akkor nem tud kártérítést követelni az elkövető gondatlanságáért. Azonban kártérítést követelhet a kormány által finanszírozott bűnügyi sérülés-kompenzációs hatóságtól. Vegye figyelembe, hogy a bűncselekményekkel kapcsolatos kártérítési igényt az esemény bekövetkezésétől számított két éven belül meg kell kezdeni.

Ha Ön vagy közeli hozzátartozó sérült meg, és állandó hegesedéssel rendelkezik, forduljon a személyi sérüléssel foglalkozó jogászainkhoz a kártérítés folytatásához. Sikerdíj nélkül dolgozunk, ami azt jelenti, hogy anyagilag nem jelent kockázatot a követelés elindítása.

Kérjen visszahívást!

  Inkább megírná hogyan történt a baleset? Kattintson ide.

  Találkozzunk személyesen
  Németh Dávid Kárügyes

  Németh Dávid
  Kárügyes
  +36706061355

  Palkóné Ambrus Csilla Mária

  „Az ügyintézőm bármikor elérhető volt ha kérdéssel fordultam felé.”

  Dékány István

  „Ennél az irodánál nincs az, hogy talán, esetleg vagy nem tudom.”

  Macicas Erzsébet

  „Szakmailag felkészült, ügyfélcentrikus csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni bennük. Az ügyem sikerrel zárult.”

  Deák Dávid Gábor

  „Vírus időszakban teljesen érintkezésmentesen sikerült együttműködnünk. Örülök hogy a Balesetem.hu-t választottam.”

  Kavaleczné Nagy Erika

  „Minden Sorstársunknak ajánlom a Balesetem.hu csapatát, aki megbízható, célorientált, motivált, együttműködő, sikeres emberekre szeretné bízni problémája megoldását.”

  Kavalecz Attila

  „Nyugodt szívvel ajánlom a Balesetem.hu csapatát.”

  Baranyai Lászlóné

  „A határidők és a megbeszéltek pontos betartásával, folyamatos tájékoztatással és kellő odafigyeléssel követték végig az ügyem menetét.”

  Szandai János

  „Nyugodtan tudom mindenkinek ajánlani, minden úgy történt, ahogy telefonon vagy az email fiókon keresztül megbeszélésre került.”

  Médiamegjelenések

  Google értékelés
  5 / 5

  Értékelte: 15

  Ezek is érdekelhetik

  Mennyit ér a sérülésem?

  Tudja meg a Kártérítés Kalkulátor segítségével.