Biztosítási szakjogász

Kiss Laura Olga | 2018.08.08. | Olvasási idő: 4 perc

 

A biztosítási szakjogászok is ugyanolyan jogi végzettséggel rendelkeznek, mint a többi általános jogász. Azonban ezen túl elvégeztek egy további 4 féléves szakképzést, melynek köszönhetően bővebb szakmai ismeretekkel gazdagodva tudnak segítséget nyújtani ügyfeleiknek.

Miért érdemes biztosítási szakjogászt felkeresni a biztosítás és kártérítési felelősség területén felmerülő kérdéseivel?

Elsősorban azért, mert az általános jogi képzés 5 éve alatt nem lehet (és nem is cél), hogy minden szakterületet egészen részletes lebontásban megtanítsák a hallgatóknak.

Biztosítási szakjogász

Így egy “mezei”, avagy biztosítási szakjogászi képesítéssel nem rendelkező ügyvédnek valószínűleg sok kutató munkájába - ezáltal óradíjába - telne, hogy egy biztosítási kérdésre szakszerű és pontos választ tudjon adni.

Ezzel szemben egy biztosítási szakjogász naprakész ismeretekkel rendelkezik a vonatkozó hazai és nemzetközi jogszabályokról valamint a bírósági gyakorlatról is.

Ezen túl gyors és hatékony felvilágosítást tud nyújtani a kárigény jogalapjának megítéléséről, és a sérelemdíj várható összegéről, ezáltal pedig annak érvényesítéséhez fűződő esélyekről is, melyek mindenképp kulcsfontosságú szerepet játszanak egy biztosítási ügyben. Továbbá a szükséges dokumentáció szakavatott előkészítéséről is gondoskodni fog.

Sok időt és ezáltal sok pénzt spórol meg tehát magának az, aki a megfelelő szakembert keresi fel kapcsolódó kérdéseivel. És szinte biztosan szakszerűbb tanácsokat fog kapni, mintha máshol próbálkozna, sőt szükség esetén biztosítóval szembeni képviseletet is fog kapni.

Biztosítási szakjogász

Mik is azok a kérdések, amelyekkel a biztosítási szakjogászhoz fordulhat?

  • “Közlekedési balesetet szenvedtem. Mi a teendő?”
  • “Közlekedési balesetet okoztam. Mekkora bajban vagyok?”
  • “Külföldön okoztam/szenvedtem balesetet. Mit tehetek a kárenyhítés érdekében?"
  • “Közlekedési balesetben elhunyt közeli hozzátartozóm. Jogosult vagyok kártérítésre?”
  • “Munkahelyi vagy üzemi balesetet szenvedtem. Mire számíthatok a munkáltatómtól?”

További szolgáltatások lehetnek még:

  • CASCO-biztosítás érvényesítésében jogi segítség
  • lakásbiztosítási kártérítési perek
  • balesetbiztosításból, betegségbiztosításból eredő igények érvényesítése
  • csoportos biztosítások esetén jogi képviselet
  • biztosítási szerződés értelmezése

Válassza a legjobb biztosítási szakjogászt!

Mivel általában az ilyen esetek súlyos megterhelést jelentenek mind anyagilag, mind lelkileg, nagyon fontos a profi jogi szolgáltatás igénybevétele.

Általában a biztosítási szakjogászoknak szívügyük a biztosítási segítségnyújtás, így nem kell félnünk, hogy az ügyünk csak egy lesz a sok közül - a szakember garantáltan maximális tudását fogja fektetni munkájába.

Mennyibe kerül a profizmus?

A legtöbb biztosítási szakjogász sikerdíjas megállapodást alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy csak abban az esetben kell kifizetni a munkadíjat, ha a biztosító kifizeti az igényelt kártérítési összeget. Ennek az összegnek egy bizonyos százalékát teszi majd zsebre az ügyvéd.

Nem kell félni az éveken át elhúzódó költséges perektől sem - habár ezek is előfordulhatnak -, általában ugyanis lehetséges a peren kívüli megegyezés is a másik féllel, aki többnyire valamelyik hazai biztosító.

Megsérült közlekedési balesetben? A Balesetem.hu munkatársai - biztosítási jogászokkal együtt - azért fognak küzdeni, hogy a lehető legmagasabb összegű kártérítést szerezzék meg Önnek.

Köszönöm, hogy elolvasta!

Kiss Laura Olga

Gyerekkorom óta hobbim az írás, melyet a jogi egyetem óta szakmai publikációk készítésével gyakorolok. Célom a jog sokszor bonyolult összefüggéseit közérthetővé tenni.

Kiss Laura Olga


Írjon privát üzenetet vagy szóljon hozzá:

 
Megértettem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.Google értékelés

Biztosítási szakjogász

Átl. értékelés: 5
Értékelte: 25