Alkalmazások közúton közlekedőknek

Az alábbi alkalmazások bemutatásával célunk a személygépkocsival és tömegközlekedéssel való közlekedés megkönnyítése néhány digitális megoldásnak köszönhetően.

Truffi Hunter

Szeretné megkímélni magát a fölösleges kiadásoktól? Akkor próbálja ki a traffipax jelző alkalmazást a Traffi Huntert.

Traffi Hunter

Letöltés:

Tudta, hogy a legmodernebb traffipaxok már 2 kilométerről is bemérhetik az autókat? És azt tudta, hogy akár a 300.000 forintot is elérheti a gyorshajtási bírság? Az alkalmazás rendszeresen frissülő adatbázisa tartalmazza a rendőrség által publikált összes traffipaxot, a telepített mérési pontokat és a felhasználók által jelentett mérések helyét, illetve a jelentett műszaki ellenőrzések hollétét is.

Az adatok frissítése, és a térkép nézet használata adatforgalommal jár! Az alkalmazás internetkapcsolat nélkül is működik. A folyamatos GPS használat gyorsan meríti a telefon akkumulátorát, így autós töltő használata ajánlott!

Töltse le most a Traffi Huntert, hogy ne a bírság legyen az utolsó csekk a pohárban!

Vélemények:

"A traffi jelentések nagyon hasznosak, és többnyre pontosak, főleg hogy több elérhető adatbázisból is dolgozik. Óriási hiányosságot pótolna, ha az útvonalat is megtervezné, így nem kellene választanom, hogy ezzel az appal a traffikat figyelem, vagy egy másikkal navigálok."

"Nálam a térkép hamarabb feláll és hatékonyabb mint bármelyik másik navi programnál, viszont az éjszakai módot nagyon hiányolom úgylátom több hozzászólóval egyetemben."

Waze

A Waze-zel mindig tudni fogja, mi van Ön előtt az úton.

Waze

Letöltés:

Még ha ismeri is az útvonalat, a Waze megmondja milyen a forgalom, van-e útlezárás, sebességmérés, baleset, mindezt valós időben! Ha torlódás alakul ki, a Waze elkerüli majd.

Miért a Waze?

 • Tudja meg, mi történik Ön előtt - forgalmi-, rendőr-, veszély és egyéb figyelmeztetések
 • Érjen oda gyorsabban - azonnali újratervezés, hogy elkerülje a torlódásokat és időt spóroljon
 • Tudja meg, mikor ér oda - az ÉVI a valósidejű forgalmi információkon alapul
 • Spóroljon a tankoláson - találja meg a legolcsóbb benzinkutat a közelben
 • Mindig tudni fogja, hol kell lekanyarodni - válassza ki az Önnek tetsző hangot, aki segít majd az útvonalon

Vigyázz, kész, rajt a Waze-zel!

Vélemények:

"Naprakész, barátságos, valós idejű forgalmi adatok, ami azért néha nem teljesen aktuális... Ettől még mindig etalon, idehaza is rengetegen használják."

"Sokszor kihúzott a bajból, a dugót ha módja van rá elkerüli, egyszer vitt rossz helyre (az utca számozása a másik végéről kezdődött) viszont ezt te bejelentheted, és pár nap múlva láss csodát, már tökéletes volt! Brávó!"

E-kárbejelentő

Gépjárműbaleset esetén az E-kárbejelentő segít a pontos és azonnali kárbejelentés elvégzésében.

E-kárbejelentő alkalmazás

Letöltés:

A hagyományos kék-sárga baleseti bejelentővel szemben az alkalmazással elkészülő baleseti bejelentővel pontosabb információk oszthatók meg a biztosítókkal. Például a GPS adatok és médiafájlok csatolása, ráadásul a helyszínrajz is könnyebben elkészíthető. Az adatok kitöltése után, a képernyőn aláírt PDF formátumú kárbejelentő beküldését követően automatikusan továbbításra kerül az érintett biztosítókhoz.

Az E-kárbejelentő használatának előnyei:

 • mobiltelefonon elintézhető a kárbejelentés, egy vagy két készüléken is
 • segélyhívás kezdeményezhető
 • pontosan megadható a baleset helyszíne
 • az alkalmazás figyelmeztet az adatok hiányos kitöltésére
 • képeket, lehet készíteni a károkról, ami a kárbejelentéshez csatolható
 • a baleset körülményei hangfelvételben is rögzíthetők
 • a helyszínrajz szabd kézzel és választható ikonokból megrajzolható
 • a személyes- és gépjárműadatok az alkalmazáson belül előtöltéssel elmentésre kerülhetnek, így elég egyszer megadni azokat
 • a baleseti bejelentő PDF-ben azonnal elküldésre kerül a biztosítókhoz
 • a sikeres kárbejelentésről az alkalmazás e-mailben értesítést küld a kitöltőnek

Vélemények:

"Nekem gyorsan és könnyedén ment a kitöltés, persze sok adatot előre felvittem. A biztosítók is egyből megkapták, nem kell külön küldözgetni nekik. Hasznos alkalmazás. Tetszik."

"Tökéletes! Remélem sosem kell használnom!"

Rutin

A RUTIN egy, a közlekedőket útinfókkal és navigációval segítő rendőrségi applikáció.

Rutin

Letöltés:

A RUTIN alkalmazás (fejlesztő: ORFK GF Informatikai Fejlesztési Főosztály) közúti balesetekről, egyéb közúti eseményekről, és az ezekkel kapcsolatos forgalomkorlátozásokról nyújt információt a felhasználók számára. A rendszer üzenetküldő szolgáltatást is tartalmaz, amelynek révén a felhasználó a tájékoztatás kiadása után közvetlenül értesülhet a legfrissebb eseményekről.

A baleseti információk forrása elsődlegesen a rendőrség tevékenység-irányítási központjaiba beérkező lakossági bejelentések, azok alapján jelenik meg az első értesítés a RUTIN-ban. Ezt követően a baleseti helyszínre irányított közlekedésrendészek visszajelzése után történik az előzetes tájékoztató adatok pontosítása.

Az alkalmazásban mind szöveges leírás, mind térképen elhelyezett piktogramok alapján tájékozódhat a felhasználó a különböző eseményekről, valamint forgalomkorlátozásokról.

A RUTIN egy, a közlekedőket útinfókkal és navigációval segítő rendőrségi applikáció. Kizárólag a hivatalos szervektől származó, valós információkra épít, nem tartalmaz felhasználói jelzéseket.

 • a rendőrség baleseti értesítései mellett megjelennek
 • a Budapesti Közlekedési Központ
 • és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomkorlátozási információi,
 • továbbá mindezen adatok beépülnek az új navigációs modulba is,
 • amely az útvonal tervezésekor elkerüli az útlezárásokat.

Személyre is szabhatja az appot: állítsa be, hogy milyen jellegű eseményekről kapjon push üzenetet a telefonjára, adja meg, hogy mely megyékből vagy autópályákról érkezzenek az útinfók, esetleg saját pozíciója alapján jöjjenek az értesítések, a navigáció használatakor pedig mentse el kedvenc útvonalait.

Vélemények:

"Szépen alakul. A Felhasználók igényeit teljesítve jó és hasznos applikáció lesz ez. Csak igy tovább."

"Már hónapok óta használom az alkalmazást. Nagyon jól működik mind a közlekedési információ, mind a határ információ. Csak ajánlani tudom az utazóknak."

MÁV

A MÁV-START alkalmazása hasznos segítséget nyújt utazása megtervezéséhez, amihez az alkalmazásból a jegyét is megvásárolhatja.

MÁV alkalmazás

Letöltés:

A MÁV applikáció mindent tud a vonatokról: az utazás időpontja, az indulási és érkezési hely, valamint az igénybe vehető kedvezmények kiválasztását követően segít az optimális útvonal kiválasztásában. Emellett a menetrend alapján információt ad az esetleges átszállásokról és az állomásokról, megjeleníti a menetjegy árát, jelzi a pótjegyváltási kötelezettséget. A jegyeket egy gombnyomással a kosárba teheti, majd bankkártyával kifizetheti. A vásárlási beállítások, adatok elmenthetők, így a következő alkalommal még egyszerűbb lesz a vásárlás. A MÁV applikáció használatával a vonatok aktuális helyzetét is könnyedén nyomon követheti a valós idejű adatokat használó térképen. Továbbá teljesen egyedi funkcióként valós idejű csevegés folytatható a vonaton utazó utastársakkal.

Vélemények:

"Gyors, hibátlan. Igaz, hogy a kalauz eszköze nem mindig tudta leolvasni a kódot, de azt mondta, hogy az ő eszközében van a hiba."

"Több hónapja használom heti rendszerességgel, és eddig semmi probléma nem merült fel. A jegyeket mindig meg tudtam vásárolni, mindennek utána tudtam nézni aminek akartam. Szerintem nagyon jó húzás ez a MÁV részéről, mert nem kell sorban állnom fél napig a kasszánál."

BKK Futár

Tervezze meg – akár akadálymentes – utazását a BKK közösségi közlekedési szolgáltatásaival.

BKK Futár

Letöltés:

A térképen megjelenik a forgalomban lévő összes busz, villamos és trolibusz. A közeli indulások képernyőn a környék megállóiból a közeljövőben induló járatokat találhatja. A térképen a megállóra kattintva a soron következő járatok valós idejű indulási információi, valamint a megállói menetrend látható. Címet és megállót is kedvencnek lehet jelölni, hogy a jövőben gyorsabban elérhető legyen. A térképen megjeleníthetők a környező MOL Bubi állomások és jegyárusító helyek is.

Vélemények:

"Remek példa arra, hogy hogyan kell jól működő közösségi közlekedés appot csinálni a szolgáltatónak közvetlenül. Megbízhatóan működik, budapestieknek kezdőképernyős alkalmazás. Szerintem :-)"

"Mindig pontosan mutatja a járatokat azt is ha a járat terelve van vagy ha a jarművet a forgalom akadályozza. Szeretem hogy az útvonal tervezésnél mindig a legrövidebb útvonalat mutatja. Hasznos és szeretem is."

Autoszkóp

Lehetővé teszi egy gépjármű hatósági nyilvántartásban szereplő adatainak, valamint a műszaki vizsgák időpontjainak és az azokhoz tartozó kilométeróra-állásainak együttes lekérdezését.

Autoszkóp

Letöltés:

Az Autoszkóp lehetővé teszi egy gépjármű hatósági nyilvántartásban szereplő adatainak, valamint a műszaki vizsgák időpontjainak és az azokhoz tartozó kilométeróra-állásainak együttes lekérdezését rendszám alapján díjfizetés ellenében, a TotalCar Népítéletének díjmentes lekérdezését a gépjármű gyártmánya és típusa alapján, valamint ugyancsak díjfizetés ellenében a gépjármű Eurotax értékbecslését.

Vélemények:

"Alig több mint 600 forintért kényelmesen lekérdezhető km adatok 2012-től. Gyakorlatilag nem lehet olyan olcsón autót venni, hogy ne érné meg először ezt az appot használni."

"Nekem nagyszerűen működött, kártyával fizettem, fizetés után azonnal lekérdezte a mondeo-m km állásait, amit rendben találtam. Nagyon hasznos appnak tűnik, lassan esedékes autócserénél biztosan használom majd!"Megértettem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.Google értékelés

Alkalmazások közúton közlekedőknek

Átl. értékelés: 5
Értékelte: 3
Lájk & megosztás